keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kromi - taistelussa herkuttelua vastaan

Lähdin kerran veljeni kanssa 3 tunnin juna matkalle. Veli oli varustautunut karkkipussilla, eikä se karkkipussi todellakaan ollut tarkoitettu hänelle. Alkaisin kuulemma kiukuttelemaan jossain vaiheessa matkaa ja karkit olisi kuulemma ainoa asia, mikä rauhoittaisi. Ja niin kävi.

Vanhemmat tulevat välillä toisesta kaupungista viikonlopuksi moikkaamaan ja ovat sen aikaa hotellissa yötä. Parin visiitin jälkeen he totesivat, että on kaikkien kannalta helpointa ottaa minut mukaan kalliille hotelli-aamiaiselle. Kellään ei kuulemma ole kivaa, jos en ole syönyt kunnolla.

Jos syömisestä on kulunut enemmän kuin kolme tuntia, alan hermostua. Kaikki alkaa ärsyttää. Silloin on pakko saadaa ruokaa ja heti. Ja ainoa asia mitä tekee mieli on tietenkin Ben & Jerry's, koska sillä tulee parempi olo välittömästi.

Tästä voi ehkä vetää sellaisen johtopäätöksen, että mun verensokerit vähän heittelee. Mutta mikä ratkaisuksi?
  • Koitan syödä tasaisin väliajoin, vähintään 2-3 tunnin välein. 
  • Kokeilen pitää jääkapi niin hyvin varustettuna, ettei kauppaan tarvitsisi mennä nälkäisenä
  • Vältän sokeria ja kaikkea muuta höttöä, että välttyisin suurilta verensokeri heittelyiltä
  • Kromi. Luin, että kromi auttaisi verensokeritasoja pysymään normaalina ja kävin heti hakemassa purkillisen. Odotukset on korkealla tämän suhteen, vaikka oikeasti varmaan kolme ensimmäistä kohtaa on niitä tärkeimpiä ja toimivimpia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti